HAREZMİ EĞİTİM MODELİ 11.HAFTA

HAREZMİ EĞİTİM MODELİ 11.HAFTA ÇALIŞMALARI

Harezmi 11. Hafta 15 Şubat

Bugün efsane bir farkındalığa sahip olma fırsatı yakaladık. Geçen hafta Su prensesi Lili Afrikadan bizlere haber göndermişti. Bizde bugün Afrika Mali ‘de  bir okula misafir olduk.

Orada yaşayan gönüllü öğretmenimiz bize su hakkında çok önemli bilgiler verdi.

Suyun kıymeti, temizliğin önemi, bilinçlenmenin ne kadar mühim bir konu olduğunu şahsen sadece çocuklar değil , suya ulaşmak için gösterilen çabayı ayrıntılı izleyip dinledikçe bizlerde etkilendik.

️Bu deneyim ve fırsatı yakalayan şanslı çocuklarımız sorularını sordular. Cevaplarımızı aldıktan sonra görüşmemizi sonlandırdık.

️Peki bir şişe suyu nasıl temizleyebilirdik?

Beyin fırtınası gerçekleştirdik. Elimizde ki materyallere baktık. Taş, kum, pamuk ne işe yarayacaktı?

Suyu arıtma aşamalı süreci uyguladık. Temizleme süreci bizi çok heyecanlandırdı.

Doğanın yaşam kaynaklarından biri olan “su” ,kıymetini bilen hârezmi öğrencilerimizle &FARKINDALIK derslerimizin bir adımını daha başarıyla tamamladık.

19-02-202419-02-202419-02-202419-02-202419-02-2024