HAREZMİ EĞİTİM MODELİ 8.HAFTA

Harezmi 8 hafta 11 Ocak


️bir kağıt üzerine önce ters v çizmeye başladım ve her cizdigim şeyin ne olabileceğini tahmin etmelerini istedim. Her fikrinin kesin olup olmadigini sorup her düşünce ve fikiri hemen kabul etmeyip üzerine düşünüp beklemek ve araştırmak gerek sonucuna varana kadar devam ettik ve sonunda dağ fikri ile başlayan çalışma sonunda bisiklet ile sonlandı. 

️onlara yeni bir video izleyeceğimiz ama videoda neyim resmi olduğunu soylemeyecegimi ve kendilerinin düşünüp bulmalarını söyledim. Baştan sona aktif fikirlerini ve tahminlerini özgürce söylediler. Videonun sonunda bu neydi ne izledik sorusuna bir öğrencimiz ' bu bir deniz resmiydi alttaki sayılar da yıllar. Bu video suyun yıllara göre kurumasını anlatıyor' dedi. Ki o an duyduğum gururu, mutluluğu tarif edemem. Çünkü benim hiç bir açıklamam olmadan çocukların bu cikarimda bulunabilmelerini büyük siniflar dahi yapamayabiliyor.

️Yere ileten bir şekil yapıp sizce bu ne ne oyunu oynayacağız dediğimde önceki öğrenmeleri ile bunun arasında bağ kurarak hemen göl dediler. Ve zamanla kuruyan bir gölün içinde su damlası dramasi yaptık. Ve şu azaldıkça nasıl hissettiklerini sorduk. 

️Kodlama sayfasına geçip resimlerden su ile ilgili olanları bulup üzerine su kapaklarını koyduk ve koordinatlarini söylediler.Tüm yol tamamlaninca cocuğumuzu su damlalarindan arkadaşına götürdük.

 

12-02-202412-02-202412-02-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi