HAREZMİ EĞİTİMİ MODELİ 10.HAFTA

Harezmi 10. Hafta 8 Ocak


️Güne dökme-çek ısınma oyunumuz ile başladık. Suyu dökmeden ulaştırmaya çalışarak keyifli zaman geçirdiler

️Sonrasında elimizde bir kutu acaba içinde ne vardı ? Sorusu ile heyecan yarattık. Ortam ambiyansında merak ve keşfetme arzusunu pekiştirerek Afrika kıtasında yaşayan Lili’den geldiğini öğrendik.

Afrika kıtası neredeydi ? Bizim kıtamız ile olan mesafesine göz atmak amacıyla kıtalar haritamızı inceledik. O arada kıtaların isimlerini tekrar etme fırsatı bulduk.

Peki kutunun içinde ne vardı?

Kutu ile birlikte gelen anahtarı nasıl kullanacaktık.

️Kodlama sayfamızda ki 12 resimli kutucuğu , mekanda konum bulma , nesneyi ilişkilendirme, algoritma tabanında yazma kısmında sorularla ilerleme sağladık. 12 li nokta ve 12 li resimle 

“Su olmazsa ne yaşamaz? Su dünyada nasıl geri dönüşür? Suyun azalmasının alt nedenleri ? Kuraklığın sonuçları nelerdir ? Sorularımız ile elde edilen kodlar anahtarın kutucuklarına yazıldı.

️Kutu her sınıftan bir temsilci ile açıldı. İçinden bir şişe kirli su çıktı? Neden bize kirli su göndermişti Lili. Hediye kirli su olabilir miydi? 

️ Cevabımızı muhteşem kitap su prensesi Lili ile anladık. Her bir sayfasında kirli suyumuzu anlamlandırdık. Çok haklıydı Prenses Lili ♥️ Afrikanın tozlu sussuz toprağında berrak akan pırıl pırıl bir damla suya kolayca ulaşmanın hayalini kuruyordu.

️Çocuklar hikayenin sonunda “çamurlu bir şişe suya” artık ilk gördükleri gözle bakmıyorlardı. Bu farkındalığı sadece çocuklar değil tüm DÜNYANIN öğrenmesi gerekliydi.

 

(Görseller Okulumuz Instagram hesabından yayınlanmıştır. Su prensesi Lili hikayesini tekrar okumak isterseniz youtube de var . İnceleyebilisiniz) 

12-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-202412-02-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi