HAREZMİ EĞİTİMİ MODELİ 12.HAFTA

HAREZMİ EĞİTİMİ 12.HAFTA


Harezmi 12. Hafta 22 Şubat

Öncelikle geçen hafta ki çalıştayımızın değerlendirme kritiğini gerçekleştirdik. Ardından ısınma oyunu olarak topları su damlası olarak düşündük ve iki çubuğun arasında düşürmeden taşımaya çalıştık.

️Kullandığımız sular nereye gidiyordu??? Yer altına, kanalizasyona akıl yürütme ve cevaplardan sonra “arıtma tesisi “ hakkında güzel bir video izledik.

️Videodan çıkardığımız sonuçlara göre evde kullandığımız sular, fabrika atık suları, tuvalet suları arıtma tesisinde temizlenip göllere akıtılıyormuş.

️Çocuklar videodan etkilendiler . Peki !!!biz bir tesis kursak nasıl suyu arıtırdık??? Sorumuzla legoları kullanarak sınıfın içine kocaman su arıtma alanı oluşturduk.

Sanırım çocuk olmanın farkı kalıplara sıkışmadan özgürce düşünebilmenin altında saklı ♥️ Benim aklıma bu kadar güzeli gelmezdi. Kurdukları alanda topları yağlı su, sanayilerden akan su, bulaşık suyu şeklinde renklere göre ayırdılar. Suyu (topları:)arıttılar göle döktüler. Gölün yanında piknik yaptık. Elimixi yüzümüzü yıkadık. Bu gölü kirletseler ne yapmaları gerekirdi? 

️Fabrikalardan akan sular temizlenmeden göle karışması, çöpler ve sularının göle karışması, insanların bilinçsizliği bu cevapları kendileri bulmaları paha biçilemez. “O zaman burada balıklar yaşayamazdı. Kuşlar suyunu içemezdi. Yaşayan her canlı için çok kötü olurdu “dediler 

Günün özeti , öğrendikleri, ispatları, sunumları, fikirleri ve analizleri ile farkındalıklarında bir adım daha yukarıya çıktılar.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi